Verslag brainstormavond

SocioClub VVV-Venlo, hoe verder?
Venlo, 30 april 2017
Beste Socio’s,

Het Legioen viert zijn eigen promotie. Sommige dingen blijven eeuwig in je geheugen gegrift. Zoals deze kop boven een artikel uit 1976 van sportverslaggever Theo Vincken in het toenmalige Dagblad voor Noord-Limburg. Een artikel waarin Vincken op ronkende wijze beschrijft hoe de massaal toegestroomde VVV-supporters na de historische overwinning op de Wageningse Berg ook hun éigen succes vierden. De geschiedenis heeft zich opnieuw herhaald. De afgelopen week zijn we weer in groten getale uitgerukt om niet alleen VVV hulde te brengen, maar ook ons zelf te feliciteren met het hernieuwde eredivisieschap.

Het heeft zich geloond dat we er met velen opnieuw de schouders onder hebben gezet. Reden te meer dit te blijven doen en ervoor te zorgen dat VVV dit keer lang op het hoogste platform actief kan blijven. De SocioClub zal VVV ook het komende seizoen een handje blijven helpen. Over de wijze waarop, hebben we tijdens onze discussieavond, 21 maart jl., uitgebreid met de achterban gesproken.
Geopperd werd de SocioClub op te waarderen tot een orgaan ergens tussen business- en fanclub in. Met eventueel een hoger lidmaatschapsgeld, maar ook een aantal speciale voordelen. Zo zouden de  Socio’s een eigen ruimte moeten krijgen in Seacon Stadion De Koel, waar zij voor en na de wedstrijd bij elkaar kunnen komen en liefst ook structureel een stem in het kapittel. Als bestuur van de Socio’s bekijken we momenteel samen met VVV wat de mogelijkheden zijn. We komen hierop zo spoedig mogelijk terug.

Ons primaire doel zal ook komend seizoen zijn, meer mensen naar het stadion te krijgen. Opvallend is dat de overgrote meerderheid van de toeschouwers op dit moment mannen zijn. Daar liggen kansen, denkt deelnemer Marie José Keulards. Ze wil zich hiervoor gaan inzetten. We horen graag zo spoedig mogelijk wat haar plannen zijn en zullen die zeker steunen.

De SocioClub werkt, zoals tijdens de discussieavond aangekondigd, momenteel aan een aantrekkelijke, kant-en-klare PowerPointpresentatie die door deelnemers of anderen gebruikt kan worden voor spreekbeurten in de regio. De liefde voor VVV moet er vanaf spatten – in de hoop ook anderen met ons virus te besmetten.
Bij het begin van het nieuwe seizoen is onze aangekondigde flyer klaar. Deze zal bij de eerste thuiswedstrijd uitgedeeld worden en zal hopelijk veel nieuwe deelnemers opleveren. Wil je meehelpen met verspreiden, laat ons dat dan even weten. Een van deze weken valt ook bij jullie waarschijnlijk de promotiekrant van VVV in de brievenbus. Hierin een interview met onze voorzitter Thijs Muijsenberg en – uiteraard eveneens een oproep om ons te steunen.

Ook komend seizoen zullen wij weer een aantal bijeenkomsten voor de achterban organiseren. Enkele opties die tijdens de discussieavond de revue passeerden: een rondleiding door het stadion, een borrel met aansluitend etentje bij Grand Café De Maagdenberg, een eigen variant op Anita Witziers tv-programma Memories: deelnemers en gasten vertellen spannende verhalen uit de oude VVV-doos en wellicht op herhaling: onze succesvolle VVV-quiz, maar dan wel in een eenvoudiger uitvoering. Binnen enkele weken zullen we knopen doorhakken.

Het  bestuur van de SocioClub VVV-Venlo wenst alle deelnemers een prettige vakantie. Tot ziens …in de EREDIVISIE!!!!!!

Thijs Muijsenberg, Voorzitter

Share This