VVV-matinee: de golde jaore

VVV is een club met een rijke historie. In de jaren vijftig was VVV, met toppers zoals Faas Wilkes en Jan Klaassens, vaste klant in de subtop van de eredivisie. In 1953-1954 won de Venlose club de Zilveren Bal, in 1958-1959 de KNVB-beker. In de eredivisie werd VVV één keer derde (1960-1961) en twee keer vijfde (jaren tachtig). Prestaties die er niet om liegen.

De Socio Club wil om haar oprichting luister bij te zetten iedereen die VVV een warm hart toedraagt trakteren op een nostalgische middag over de golde jaore van de club. De middag vindt zondag 30 augustus a.s. (vanaf 14.30 uur) plaats in de grote zaal van theater De Maaspoort in Venlo. Prachtige oude filmbeelden worden vertoond en clubliederen live ten gehore gebracht.

Topscoorder aller tijden Maurice Graef interviewt oud-spelers en –trainers zoals Hans Sleven, Willie Erkens, Stefan Kurcinac, Gerrie van Rosmalen, Sef Vergoossen, Frans Körver en vele anderen.

VVV: de Golde jaore. Det meug geej neet misse!          

Uw mening is voor ons zeer belangrijk, daarom hebben we “VVV, de golde jaore” en de Socioclub VVV- Venlo geëvalueerd. Jammer genoeg hebben 6 personen de evaluatie ingevuld. Dit zijn de resultaten:

  1. Alle antwoorden op één na, komen van bezoekers van “VVV, de golde jaore”
  2. De algemene waardering was gemiddeld een 9!
  3. De waardering voor de discussies met de panels was een 9!
  4. De waardering voor de VVV films was een 8!
  5. De waardering voor de artiesten was een 8!
  6. De waardering voor de inrichting van de Maaspoort was een 8.5

Verbeterpunten:

Misschien kan er een filmpje worden gemaakt van ca. 15 minuten (of misschien zelfs korter) met de mooiste beelden, uitspraken en highlights van het event, wellicht in samenwerking met onze vrienden van Omroep Venlo. Dit kan dan op Youtube, website, Omroep Venlo, enz. en kan worden vertoond op thema/promotieavonden in de regio. Het filmpje moet inspirerend en meeslepend zijn en bij de kijker een gevoel opwekken van:’hier ben ik trots op’ ‘hier wil ik bij horen’

Verder denk ik dat de kwaliteit van de muzikale intermezzo’s beter had gekund.

Betere promotie door de club zelf, o.a. actieve benadering van stakeholders via nieuwsbrief, website en social media.

Wellicht een najaarsavond i.p.v. een zomerse zondagmiddag als datum. Tevens een onmisbaar evenement voor de gehele selectie, niet verkeerd voor de spelers om eens meer te weten te komen over de historie van de club en de passie waarmee mensen voor de club strijden en gestreden hebben.

Gasten waren een beetje voorspelbaar.

Een echte verrassing zou leuk zijn geweest. Maar een goed begin en wie weet wat jullie nog eens uit de hoge hoed toveren.

Maurice Graef super gastheer

Volgende activiteiten SocioClub VVV-Venlo

ik hoop dat jullie vaker van dit soort dingen organiseren
Eerst zullen we vanuit Venlo de regio in moeten om voor elkaar te krijgen dat de regio weer naar Venlo komt. VVV moet weer echt een volksclub worden die de hele regio Noord en Midden Limburg vertegenwoordigt.
Dus de identiteit moet duidelijker worden neergezet (ook door de club zelf) zodat de mensen zich met de club willen identificeren.

Verder moet de rijke historie van VVV duidelijk worden neergezet en de ‘cult’ aspecten daarin moeten worden gekoesterd en uitvergroot. Bijvoorbeeld het via de trap afdalen in de Koel moet veel meer worden benadrukt en moet iedere keer op FOX duidelijk in beeld komen.

Wat je uniek maakt, maakt je aantrekkelijk.

Dan is het wellicht goed om ‘ambassadeurs’ voor Socio Club VVV-Venlo in de regio te hebben. Bijvoorbeeld een ‘ambassadeur’ bij iedere amateur voetbalvereniging in Noord- en Midden Limburg. Je creëert dan in korte tijd een heel groot netwerk en zorgt dat de groei vanuit de regio zelf ontstaat. Probeer de jeugd te enthousiasmeren voor Socio Club VVV-Venlo en voor VVV-Venlo – Probeer voetballers, afkomstig uit de regio, met een VVV verleden ín te zetten als ambassadeurs. Zoals bijvoorbeeld Stan Valkx uit Arcen en Lieke Martens uit Nieuw-Bergen –

Probeer het rijke verenigingsleven betrekken door bijvoorbeeld iedere thuiswedstrijd een Fanfare op het veld – En zo is er nog van alles te verzinnen.

Maar alles valt of staat wel met een goede en intensieve samenwerking met VVV-Venlo zelf. Ze zijn ondanks dat ik er niet bij ben geweest goed bezig,hoor alleen maar positiefs hier over. Dergelijke activiteiten zijn geweldig. Verder zijn avonden waarin de club zichzelf presenteert en de achterban voorziet van een update over alle mogelijke ontwikkelingen ook aan te bevelen. Informatievoorziening vanuit de club laat vaak te wensen over en dit kan de achterban nog meer binden aan de club. Sprekers van andere clubs zijn ook interessant om onze club en de achterban inspireren. Dit kan op sociaal, economisch of sportief gebied zijn.

Draagvlak politiek blijft een probleem.

Te weinig vvv-harten in de raad. Mensen uit diezelfde raad moeten zich meer inzetten.

Overige tips

Omdat het de eerste bijeenkomst was, was het misschien wel beter geweest om duidelijke uit te leggen wat de Socio Club wil bereiken en waar die 10 euro per jaar besteed aan worden. Nu weet je dus eigenlijk nog niet waar je het geld aan kwijt bent als je lid wordt. Hier had ik dus graag wat meer informatie over gehad voordat je lid wordt. Want op de website staat het ook niet duidelijke uitgelegd hoe ze het VVV gevoel verder de regio in willen krijgen.

We hebben een topmiddag gehad en goed gelachen. We waren net een groepje 20-ers en ons viel op dat er relatief weinig jongeren aanwezig waren. Misschien is dit een aandachtspunt.

Het zou goed zijn dat de webpagina niet blijft volstaan met gedane zaken. Frisheid over dingen die komen gaan is de boodschap.

Ik wil graag van toegevoegde waarde zijn voor Socio Club VVV-Venlo en VVV-Venlo.

Share This